|    Product zoeken    |   

Orchideeën zijn de nummer één potplant in de V.S., waarbij de Phalaenopsis orchidee het grootste deel van de commerciële verkoop voor haar rekening neemt. Deze planten zijn te vinden in supermarkten en tuincentra in vele verschillende maten en kleuren.

Phalaenopsis orchideeën zijn uitstekende kamerplanten omdat hun temperatuur- en lichtvereisten compatibel zijn met de omgeving in een huis of kantoor. Er bestaat geen twijfel over waarom deze planten zo populair zijn met hun prachtige bloemen en glanzende groene bladeren, maar de verzorging van een orchidee kan voor sommige consumenten intimiderend zijn.

Een van de grootste uitdagingen bij Phalaenopsis orchideeën in pot is de juiste watergift. IJsblokjes zijn voorgesteld als een gemakkelijke manier voor orchideeënbezitters om een regelmatige en consistente hoeveelheid water te geven om over- of onderbewatering te voorkomen.

Waarom ijsblokjes?

Green Circle Growers in Oberlin, OH, brengt zijn Just Add Ice Orchids op de markt met de aanbeveling om de orchideeën wekelijks water te geven met drie ijsblokjes. Deze aanbeveling heeft velen geïntrigeerd en ook enige bezorgdheid gewekt over het bewateren van een tropische plant als orchideeën met ijs.

Een van de doelstellingen van deze aanbeveling is het succes van Phalaenopsis-orchideeën bij de consument te vergroten door hen een gemakkelijke manier te bieden om de juiste hoeveelheid water aan hun planten te geven. Het gebruik van ijs is niet alleen gemakkelijk en handig, maar zorgt ook voor een langzame afgifte van water, dat gemakkelijker door de wortels wordt opgenomen en door het schorsmedium wordt vastgehouden. Wanneer orchideeën met water worden geïrrigeerd, loopt veel van het toegediende water door de schors en hoopt zich op de bodem van de pot op. Als de wortels van de orchideeën in het water zitten, kunnen zij beschadigd raken, wat kan leiden tot de dood van de plant.