De levenscyclus van de orchidee - Phalaenopsis

Satter Orchids zijn speciaal op een manier dat ze gemaakt zijn!

Als u zich altijd al hebt afgevraagd waar uw orchideeën vandaan komen en hoe ze groeien, dan is hier een blik in het geheime leven van de orchideeën in onze kas.

1.

Ontwikkeling van jonge planten

Hoewel wij orchideeën in Nederland kweken, komen de meeste van onze jonge planten uit andere Europese landen en Azië. De jonge planten worden onder steriele omstandigheden geproduceerd uit bloemstengels. De ontwikkeling van de jonge planten duurt ongeveer twee jaar in laboratoria. De planten worden geselecteerd op basis van verschillende parameters voordat ze naar onze fabriek worden verscheept. 

img1
img2

2.

Jonge planten planten in de kas

Goed ontwikkelde weefselkweekplanten worden geplant met kweekpluggen en krijgen speciale omstandigheden voor een betere groei en ontwikkeling, aangezien zij rechtstreeks uit de laboratoria worden geleverd. Tijdens de groei worden de planten voortdurend gecontroleerd door ons sorteersysteem, dat vervolgens wordt gevolgd naar hun volgende fase. De planten blijven tussen 8 en 10 maanden in deze fase. 

3.

De planten beginnen aren te produceren

De planten die aan de groeivereisten voldoen, worden overgebracht naar koude omstandigheden voor de productie van nieuwe aren. De aren blijven groeien en produceren bloemknoppen. De meeste planten produceren gemiddeld twee tot drie aren. 

mission
flowring

4.

Bloeiend

Het is leuk om onze planten te zien wanneer ze beginnen te bloeien. Ze hebben ongeveer 15 weken nodig voor de bloei vanaf het beginstadium van de aren. Het ontluiken van de bloem is een soort magie en ze blijven groeien in koude omstandigheden. 

5.

Voorbereiding van de levering

De planten met bloemen worden via een geautomatiseerd systeem verstuurd voor kwaliteitscontrole en assortiment. De planten worden gesorteerd op basis van de eisen en behoeften van onze klanten voor levering. 

img4
img5

6.

Afleveringsregelingen en verzending

Satter levert elke dag planten en ook voor speciale evenementen zoals Moederdag, Valentijnsdag, Pasen, enzovoort. Onze verkoop- en leveringsafdeling werken samen met onze klanten om aan de vraag van de phalaenopsismarkt te voldoen. De planten worden veilig geleverd met onze temperatuur gecontroleerde vrachtwagens.

Breng de natuur in je plaats.

Wij snijden niet in bochten om onze winst te maximaliseren.