Deze jonge startersplanten zijn perfect om een groeiende orchideeëncollectie mee aan te vullen.

YP-wt-bg

Start Materiaal

De moederplanten worden zorgvuldig geselecteerd om jonge planten voort te brengen. De bloemstengels worden gebruikt als uitgangsmateriaal in het laboratorium. 

Lab proces

De culturen in het laboratorium doorlopen verschillende stadia. Alle stadia worden in steriele omstandigheden met een specifieke klimaatregeling uitgevoerd. 

Selectie

Het is een belangrijk proces voor het bepalen van de kwaliteit van weefselkweekplanten. De in het laboratorium geproduceerde planten moeten een minimum aan bladeren en wortels bezitten. 

Vervoer

In de laatste fase van de weefselkweek worden de planten in plastic containers opgekweekt en naar de fabriek van Satter in Nederland vervoerd. 

Jonge Orchideeën Planten

  • Jonge planten worden geproduceerd uit meristeemculturen. Uit meristeemculturen geproduceerde planten zijn uniform in groei en hebben een kleiner risico van verlies.
  • De jonge planten worden vervolgens in plastic containers naar onze fabriek vervoerd. Wij zorgen ervoor dat de ontvangen jonge planten voldoen aan onze kwaliteits- en groei-eisen.
  • Deze jonge planten worden onder specifieke omstandigheden opgekweekt voor een betere groei in onze kas.

Snelle statistieken

%
Elk jaar meer planten
%
Elk jaar meer variëteiten
%
Elk jaar meer productie

Kwekerij Planten

Het voordeel van grotere planten in pluggen vermindert de groeiperiode met 5-7 maanden in vergelijking met weefselkweekplanten. Grotere planten worden geleverd in plastic trays. De planten worden vervolgens gesorteerd op blad/wortelverhouding alvorens te worden overgeplaatst in pluggen om een uniforme groei te handhaven. 

YP-wt- bg-single

Kwaliteit

Kwaliteit is de sleutel tot duurzaam succes. De kwaliteit van de planten wordt regelmatig gecontroleerd voor een maximale productie in onze kas. 

Ontdek onze verscheidenheid aan kleurrijke opties als een perfecte aanvulling op elk interieur ruimte.