orch_text_img

Veelzijdige mot Orchideeën

De Phalaenopsis is een veelzijdige soort waarvan de naam is afgeleid van het Griekse Phalaina, dat mot betekent. De uniek gevormde bloemblaadjes zijn er in vele verschillende maten, vormen en kleuren, waardoor ze bij elk soort interieur en inrichting passen. Het kan ook een perfect cadeau zijn voor elke gelegenheid en speciale gebeurtenissen. We geven hier enkele tips die kunnen helpen om planten gezonder en eleganter te houden.

Hoogtepunten

Water

Phalaenopsis worden over het algemeen gekweekt in een met schors gemengd substraat en eenmaal per week water geven is voldoende voor hun groei. Het is ook mogelijk dat sommige hybriden met ijsblokjes worden bewaterd. De planten nemen langzaam water waar in aanwezigheid van ijsblokjes. Als de kamertemperatuur hoog is of de luchtvochtigheid lager, is het raadzaam twee keer per week water te geven om de luchtvochtigheid te verhogen.

Verbruik

De Phalaenopsis van Satter Orchids zijn niet geschikt voor consumptie.

Voeding

Satter Orchids maakt gebruik van duurzame teelt. Hierdoor krijgen de planten voldoende voedingsstoffen voor de gehele bloeicyclus. Als de planten na de eerste bloeifase doorgroeien, is het raadzaam meststoffen te geven voor de volgende bloemsteelinitiatie.

Zon

Direct zonlicht kan de planten beschadigen. Gele vlekken op het blad kunnen bijvoorbeeld wijzen op bladverbrandingsvlekken. De ideale plaats om de planten te plaatsen is in een lichte, tochtvrije kamer zonder direct zonlicht.

Snoeien

De bloemstengels kunnen na het bloeistadium gemakkelijk worden verwijderd. De planten blijven groeien en ontwikkelen nieuwe bloemstengels als ze verder worden opgekweekt. Door de planten bij een lage temperatuur te plaatsen, kan de bloeistengel zich na het verwijderen van de eerste ontwikkelen.

Temperatuur

Phalaenopsis bloeit tussen 15°C en 25°C. De planten blijven groeien en blijven langer staan als ze niet worden blootgesteld aan hogere of lagere temperaturen.

Lees meer over Orchideeën